Tilki (Vulpes)


Yurdumuzun her yerinde topraktan açtıkları yuvalarda yaygın olarak yaşarlar, ocak ayından itibaren çiftleşmeye başlarlar,55 gün süren gebelikten sonra 1-13 yavru doğururlar, gece ve gündüz aktiftirler, özellikle zehirli et kullanılarak öldürüldükleri, post ve kuyruk elde etmek amacıyla yasak avlanma yöntemi ile yapılan avlanmalar sonucu bölgesel olarak azalmalar görülür, gece ve gündüz aktif olan tarım zararlısı fareleri yiyerek biyolojik kontrol yaparlar, avlanma izninin üreme ve gelişme periyodunun dışına alınması ile popülâsyonlarının dengede kalması umulmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Kamil ÜÇBAŞ Avcının Temel Eğitim Kitabı Ankara-1999